Om

Færøerne – folket og havet

Færøerne, de 18 øer midt i Atlanterhavet, hvor levevisen i høj grad bestemmes af havet og vejret. Hvordan er livet som lakseopdrætter, sømandskone eller forfatter i sådan et samfund? Hvordan er dagligdagen og traditioner anderledes end der hvor du bor? Er du nysgerrig på at vide mere, kan du følge med på AtlanticJournal.

bloggen vil der jævnligt være opdateringer med refleksioner over livet på Færøerne, på havet eller hvor jeg nu befinder mig.

Nyhedsbrevet udsendes 1-2 gange om måneden og vil i hovedtræk give dig en indsigt i, hvad der er sket på Færøerne den sidste tid - hvad befolkningen og medierne har været optaget af.

Af og til vil du også blive tilbudt længere artikler i form af reportager eller portrætter, som kan give dig større indsigt i dagliglivet, kulturen og menneskene på disse stormomsuste øer, men af og til også om mennesker, som andre steder i verden lever og arbejder ved eller på havet.

Kursen er sat. Kom med.

Vil du vide hvad der sker på Færøerne?

Nyhedsbrevet udsendes gratis 1-2 gange om måneden til abonnenter. Hvis du vil modtage det, kan du skrive din emailadresse i boksen herunder. 

Færøerne - kort og godt

Den 1. februar 2017 boede her 49.935 mennesker men den foreløbige opgørelse i folkeregisteret for april 2017 viser, at befolkningstallet nu for første gang nogensinde er på over 50.000 mennesker.  Antallet af får ligger på omkring 70.000.

Intet sted på øerne vil du være længere end 5 km. fra havet. Her er omkring 465 km landevej hvoraf 32 km befinder sig i en af de 20 tunneller. Intet sted må du køre hurtigere end 80 km/timen.

Der må være en grænse

Nu-og-her nyheder, de seneste sportsresultater og politiske valgtaler vil du ikke kunne finde her. Hvis disse emner er dine hoved- interesser må du lede efter andre kilder. 😉 

Til gengæld kan jeg godt finde på at skrive en anmeldelse af en bog eller en kunstnerisk hændelse, selvom jeg ikke kunstakademiker, men blot fordi jeg er bruger.

Det færøske sprogs pudseløjeligheder

Brug for hjælp?

Vejret lige nu, på Færøernes lufthavn, Vagar/FAE.

Er der enkelte ord du gerne vil vide betydningen af, kan du forsøge i den færøske online ordbog, Sprotineller endnu bedre: Prøv det færøske modsvar til Google Translate på hjemmesiden Faroe Islands Translate.

Det færøske universitet har udviklet et program, hvor du kan lære færøsk på nettet. (Engelsk-færøsk)

Har du behov for at få oversat en hel tekst fra færøsk til dansk, så send mig en besked via kontakt-formularen. Så vender jeg tilbage så snart jeg kan.

Vejret lige nu, i lufthavnen Vagar på Færøerne.

Turist på Færøerne

Er du nysgerrig efter hurtigt at få flere oplysninger om Færøerne, vil et oplagt sted være at besøge hjemmesiden Visit Faroe Islands.

Hører du til dem, der foretrækker en rejse hvor alt er planlagt fra start til slut, findes der mange både danske, færøske og udenlandske rejsebureauer, som arrangerer rejser til Færøerne. Det vil være for ouoverskueligt at nævne dem alle her, så ... søg på nettet. 😉

Har du lyst til at tage turen på egen hånd, så du selv kan bestemme hvornår du vil stoppe op og nyde naturen, lave en afstikker ned ad en smal vej eller tage en kop kaffe, så er det naturligvis også en mulighed. Se næste afsnit.

Billeje

Gør det selv

Foretrækker du fly, kan du rejse med Atlantic Airways eller SAS. Vil du hellere ankomme i et tempo hvor sjælen kan nå at følge med, kan du sejle med Smyril-line, der afgår fra Hirtshals en eller to gange om ugen, alt efter årstiden.

Har du ikke egen bil med, vil jeg anbefale at du lejer en. Bestem farten selv og få de bedste oplevelser med hjem. Klik på den blå knap her på siden, så kan du se hvilke muligheder der er for billeje på Færøerne. Hvis du ønsker bilen fra lufthavnen skal du skrive Vagar eller FAE i feltet "afhentningssted".

I søgefeltet nederst på siden kan du søge på overnatningsmuligheder på Færøerne,

God tur. 😉